Biblioteket

bja_bib1

Biblioteket er åpent for skolens elever - hver dag!

Her har vi en fin samling av bøker - mye bra skjønnlitteratur, som passer for elever fra 5. trinn og oppover, faglitteratur med stor bredde og en hel hylle med lettleste bøker. Vi har dessuten lydbøker og en del tegneserier til utlån. Biblioteket skal være et rolig sted som du kan bruke til å lese en god bok, et magasin eller høre lydbok i tillegg til å drive skolearbeid. Bibliotekaren kan anbefale bøker og hjelpe deg med å finne informasjon i oppslagsverk og på nettet.

Låneregler ved biblioteket:

• Du kan låne inntil 3 bøker om gangen.
  • I tillegg kan du låne 1 bok på engelsk eller annet språk
  • Du kan låne bøkene i 4 uker
  • Du kan levere bøkene tilbake i bokskapet utenfor biblioteket eller i bokkassene på biblioteket
  • Du må aldri låne bøker rett fra bokkassen (da vil noen andre få problemer!)
  • Det blir sendt ut purringer på bøker som må leveres ca. to ganger i måneden. Hvis du får purring må du levere boken/bøkene med en gang. Gi beskjed hvis du ønsker å låne boken lenger (da kan du fornye) eller hvis du mener at den allerede er elvert inn.

I biblioteket må du være rolig og snakke lavt. Du må være ren på hendene slik at du ikke skader bøkene, det er derfor ikke lov å ha med mat og drikke. Hvis du mister eller ødelegger boka må du erstatte den.

Velkommen til biblioteket.

Deichmanske biblioteket Romsås

Fakta om biblioteket

• Vi har 10463 bøker (pr. 31.12.2016).

• Vi har  bøker på ca. 5 andre språk.

• Du finner alt fra de mest lettleste barnebøkene til tykke ungdomsromaner, tegneserier og faktabøker om mange spennende emner.

• I tidsrommet 01. 01. 16 til 31.12. 2016 lånte elevene ved Bjøråsen skole  tilsammen 9319 bøker ved biblioteket!